Aranea Kerkhof

Functie: 
Gezinsmanager
Werkzaam bij Jeugdbescherming sinds: 
2017

"Je mag mensen helpen, en op het moment dat een gezin je toelaat kun je echt dingen veranderen."

Aranea heeft niet de standaard opleiding om als gezinsmanager te werken. Toch werkt ze al bijna twee jaar bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Hoe is ze hier gekomen en wat vindt ze van het werk?

Waarom heb je de overstap naar jeugdbescherming gemaakt?

Ik heb gewerkt als facilitair manager bij een bank. Daar werd ik boventallig verklaard vanwege reorganisaties. Omdat ik zelf als pleegouder meerdere pleegkinderen heb opgevangen, wilde ik daar iets mee doen. Ik had al vaker contact gehad met gezinsmanagers en de baan leek me leuk. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat ik met mijn opleiding en achtergrond hier aan het werk zou kunnen, maar vanwege mijn achtergrond als pleegouder kon dat, met een inwerktraject, toch.

Hoe vond je het om over te stappen?

Het was in het begin best wennen, omdat deze organisatie erg gericht is op hoe je als persoon functioneert. Je bent zelf het middel waarmee je moet werken, en daar moet je goed voor zorgen. Ook hoe de teamleden met elkaar omgaan, bijspringen wanneer het nodig is, en ook opletten als het privé niet goed met een teamlid gaat, dat was ik niet gewend. We zorgen heel erg voor elkaar.

Hoe bevalt het?

Het bevalt goed! Ik vind de werkwijze, gezinsgericht in plaats van alleen kijkend naar het kind, heel mooi. Het is een helpende manier van werken. Ook vind ik het fijn dat ik mijn “eigen” gezinnen heb en collega’s die elkaar helpen. En de afwisseling in het werk spreekt me ook aan: de ene dag zit ik bij een gezin op de bank, is er een crisis of zit ik bij een overleg met alle betrokken hulpinstanties, de andere dag zit ik op kantoor en rapporteer ik. Het is heel gevarieerd.

Welke ervaring uit je vorige baan neem je mee in deze baan? Wat kun je betekenen voor de organisatie?

Ik heb heel veel projectmanagement en verandermanagement gedaan. Mijn ervaring geeft me handvaten om bij Jeugdbescherming ook patronen te doorbreken. Ik heb bijvoorbeeld een opleiding gevolgd tot Agile Scrum Master. Daar leer je belemmeringen te elimineren, teams te ondersteunen en te betrekken bij alle stappen die binnen het project gezet worden. Dit kan ik direct vertalen naar mijn functie als gezinsmanager. Als het plan van aanpak dat we samen met het gezin maken is vastgesteld, wordt de hulpverlening ingezet. Vanaf dat moment is het belangrijk om alle obstakels weg te nemen. Door met alle betrokken in gesprek te gaan zorgen we ervoor dat het gezin, de hulpverlening en Jeugdbescherming worden meegenomen in alle stappen.

Wat valt je mee?

Het werk is zwaar, maar op de een of andere manier ervaar ik meer rust dan in mijn vorige baan. Ik kan niet precies zeggen waar dat door komt. Het grootste verschil is dat ik met iets wezenlijks bezig bent, dat is een wereld van verschil met werken bij een bank. Het is heel mooi werk. Je mag mensen helpen, en op het moment dat een gezin je toelaat kun je echt dingen veranderen.

Wat valt je tegen?

Dat ik mezelf als veertiger toch nog heel hard tegen ben gekomen. Normaal gesproken, met de juiste opleiding, doe je op die opleiding al veel aan zelfreflectie. Dat heb je namelijk nodig om hier goed te kunnen functioneren. Als bijvoorbeeld een gesprek niet goed loopt moet je analyseren wat jouw aandeel daarin was en hoe je het de volgende keer anders kunt doen. Ik heb dat heel snel moeten leren. Vanuit mijn pleegkinderen was ik al wat gewend natuurlijk, maar dat heb je hier de hele dag door.

Hoe vind je de sfeer?

Er werken een paar teams per regio. In de regio waarin ik werk, kan ik alleen maar zeggen dat iedereen voor elkaar klaarstaat als er een crisis is. Mijn collega’s zijn heel collegiaal.

Hoe zijn de ontwikkelmogelijkheden?

Intern volg je trainingen als je als gezinsmanager komt werken. Ik heb vanwege mijn opleidingen, die niet aansluiten op het werk als gezinsmanager, tegelijk ook een EVC-traject (erkenning eerder verworven competenties) moeten volgen. Hiermee kan ik me SKJ registreren. Dat is een vereiste voor gezinsmanagers. Daarnaast kan ik met het EVC-traject en de werkervaring die ik in de tussentijd heb opgedaan, in 9 maanden ook nog het diploma SPH halen. Daar ga ik binnenkort waarschijnlijk mee beginnen.

 

December 2018