Cheryl van Iersel

Functie: 
Gezinsmanager
Werkzaam bij Jeugdbescherming sinds: 
2015

 “We denken bij Jeugdbescherming vanuit talentmanagement”

Cheryl van Iersel heeft tijdens haar bachelor Pedagogische Wetenschappen en master Orthopedagogiek aan de Universiteit van Utrecht veel in de boeken gezeten. Ze heeft een bewuste keuze gemaakt voor het werkveld jeugdzorg. Via een detacheringsbureau kwam ze bij  het Crisis Interventie Team (CIT) te Rotterdam terecht. In die periode merkte ze “Dit is interessant, dit is de kant die ik uit wil”. Toen ze in 2015 de functie van gezinsmanager bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam onder ogen kreeg, was het duidelijk: “Dit klinkt als iets voor mij!”

Waarom ben je gezinsmanager geworden?

Cheryl: “Ik wilde gezinsmanager worden omdat ik vooral de doelgroep interessant vind. Het gaat vaak om multiprobleemgezinnen, gezinnen die al veel hulpverleners hebben gezien. Toen ik de vacature zag, heb ik gesolliciteerd bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Nú is voor mij de uitdaging nog concreter. Het is dynamisch werk, je hebt te maken met verschillende terreinen, zoals pleegzorg, voogdij, preventieve jeugdbescherming (‘drang’) en dwang en veel diversiteit in culturen. Ik vind het fijn dat het werk van de gezinsmanager geen typische hulpverlenersfunctie is, want ik ben vooral bezig met analyseren, coördineren en regievoeren. Hier ligt mijn kracht. Het werk geeft mij voldoening. Ik wil graag voor kwetsbare kinderen het verschil maken, hoe klein ook.

Ik was eerst een denker, en ben steeds meer een doener geworden; ik weet waar ik het over heb, ik heb onder andere veel geleerd over gezinspatronen en het doorbreken daarvan, en ik sta echt achter wat ik doe. Ik haal energie uit mijn werk. Geen dag is hetzelfde, je start de dag en denkt ‘welke telefoontjes krijg ik binnen?’ en dan moet je gaan handelen in het belang van kwetsbare kinderen. In de baan van gezinsmanager bij Jeugdbescherming wordt veel van je verwacht, je hebt veel verantwoordelijkheden en verschillende taken rondom meerdere gezinnen. Je moet stevig in je schoenen staan en je grenzen aan kunnen geven. Je moet je bovenal kunnen positioneren en goed kunnen reflecteren op jezelf. Jij bent je eigen instrument in dit werk! Je komt in heel veel verschillende situaties waarin je objectief en respectvol moet blijven, niet partijdig, ook al denk je soms anders. Het blijven mensen. Dit werk moet wel bij jouw profiel passen, dit moet je echt willen.

Waarom werk je bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam?

Jeugdbescherming is een lerende organisatie en er zijn zoveel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Dat vind ik belangrijk. Uitgangspunt is dat jij als medewerker centraal staat, er wordt hier gedacht vanuit talentmanagement, je wordt ingezet op jouw kracht. Dat zie je nu steeds meer terug in de teams, dat we elkaar kunnen versterken en aanvullen omdat iedereen andere competenties heeft.

Op dit moment maak ik deel uit van de Ondernemingsraad en we zijn nu onder andere bezig met de hoge werkdruk. Ik draai mee in het Platform Jeugd waar ik andere samenwerkingspartners tegenkom. Ik hoor dan dat wij bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam echt vernieuwend zijn als Gecertificeerde Instelling (GI). We lopen voorop in het generiek gezinsgericht werken, qua methodisch werken en ook ons opleidingsaanbod via de Jeugdbescherming Akademie. Dan ben ik toch stiekem heel trots!

 

2017