Iris de Swart

Functie: 
Gezinsmanager
Werkzaam bij Jeugdbescherming sinds: 
2020

"Ik vind het leuk als je snel in actie moet komen voor de veiligheid van de kinderen bij een crisis, dan denk ik: hier doe ik het voor.”

Iris heeft onlangs, in tijden van het coronavirus, de overstap gemaakt naar Jeugdbescherming Regio Amsterdam. In dit interview vertelt zij over haar ervaringen en waarom ze deze stap heeft genomen.

Waarom heb je gekozen te werken bij Jeugdbescherming en hoe draag je bij aan de missie Ieder kind veilig!?

Ik werkte al heel lang met jongeren tussen de 12-27 jaar, maar deed altijd alleen de leuke dingen. Omdat ik geen hulpverlener ben, maar wel goed in regie voeren en contact maken wilde ik deze talenten inzetten voor de kinderen/jongeren en gezinnen die dit echt nodig hebben.

Wat was je vorige functie? Hoe was het om in tijden van het coronavirus afscheid te nemen van je voormalige werkgever en de overstap te maken? Heb je nog getwijfeld?

Ik had mijn eigen stichting in jongerenparticipatie voor de gemeente Zaanstad. Ik ondersteunde jongeren bij het opzetten en uitvoeren van hun eigen plannen en ideeën. Daarnaast hadden we een jongerenadviesraad waarbij jongeren gevraagd en ongevraagd advies konden geven aan de gemeente en andere instellingen. Afscheid nemen in Corona tijd was heel raar. Zeker als je iets heel lang hebt gedaan voelt dat een beetje als een ‘stil vertrek’.

Hoe bevalt het werken bij Jeugdbescherming? Wat vind je het leukst en wat het moeilijkst aan deze baan

De baan als gezinsmanager bij de Jeugdbescherming is super veel omvattend. Ik ben altijd generalist geweest, maar alle vlakken waar ik nu van op de hoogte moet zijn is voor mij een geheel nieuw veld. Ik moet er aan wennen dat je ook na 5 maanden nog steeds moet leren, gelukkig weet de organisatie dit en biedt zij mij alle ruimte.
Ik vind JR (Jeugd Reclassering) heel leuk en ik vind het leuk als je snel in actie moet komen voor de veiligheid van de kinderen bij een crisis, dan denk ik: hier doe ik het voor.

Hoe heb je het inwerken (op afstand) ervaren?

Hoe goed de Jeugdbescherming ook haar best doet, inwerken op afstand is lastig. Als je naast elkaar op kantoor zit leer je zo veel sneller, stel je even een korte vraag, laat je een mailtje nalezen of kan je makkelijker even ontladen na een lastig gesprek. Ook al biedt Jeugdbescherming mogelijkheden voor trainees om op kantoor te werken, als je team daar niet zit is het toch anders. Je gaat eerder dingen zelf uitzoeken. Ik ervaar veel steun van het groepje waarmee ik ben begonnen, we hebben een groepsapp en af en toe een koffiemomentje, zij maken veel dezelfde dingen door, ik vind dat heel fijn.

Welke ervaring uit je vorige baan neem je mee in deze baan?

Ik ben gewend lange lijnen uit te zetten, overzicht en regie te houden, daarnaast zit het activeren in mijn bloed, je moet het zelf doen. Dus leren hoe gezinnen het zelf moeten doen is voor mij een kernwaarde en gaat mij natuurlijk af.

Hoe ervaar je de sfeer?

Sfeer is prettig maar je hoort wel eens: we hadden zulke leuke vieringen van kerst etc, dat mis ik echt. Iedereen staat voor elkaar klaar, maar er is ook een hoge werkdruk dus soms moet je als je op afstand werkt alsnog een drempel over als je hulp wil vragen

Hoe zijn de ontwikkelmogelijkheden?

Ik vind het heel goed dat als je gedragsdeskundige wil worden of teammanager dat je eerst met je voeten in de klei moet hebben gestaan, hierdoor weten zowel teammanagers als gedragsdeskundigen waar ze over praten. Verder kan je natuurlijk Senior worden. Er zijn genoeg functies mijn inziens waar je naar door kan groeien, maar eerst maar dit onder de knie krijgen voor ik daarover na kan denken.

Welke tips heb je voor iemand die in deze tijd van het coronavirus van de baan wisselt en de overstap maakt naar Jeugdbescherming.

Zoek de mensen met wie je de trainingen doet op, wees daar pro-actief in. Durf om hulp te vragen en te zeggen wat je nodig hebt. In een ideale situatie mijn inziens werk je de eerste drie maanden bijvoorbeeld 3 dagen per week met je senior op kantoor. Vraag ook vooral aan je team of je mee mag kijken waar het kan: mee op huisbezoek, Uvo’s via Teams etc. Door van verschillende mensen te zien hoe zij dit werk aanpakken kan je je eigen manier makkelijker vinden.

 

Mei 2021