Joris Foekema

Functie: 
Teammanager Service Centrum
Werkzaam bij Jeugdbescherming sinds: 
2007

"Jeugdbescherming is een dynamische organisatie. We staan nooit stil, er is altijd innovatie, uitdaging en ruimte voor initiatief."

Wat is je functie bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam?

Als teammanager Facilities ben ik verantwoordelijk voor het team dat de ondersteunende middelen verzorgt die medewerkers nodig hebben om hun werk uit te kunnen voeren. Dat zijn zaken zoals IT-middelen (laptops, telefoons, applicaties, etc.) en het kantoor (de huur, catering, schoonmaak, beveiliging, dienstauto’s, etc.). Maar ook zaken als de opslag van dossiers en de ontwikkeling van rapportages voor het management. Medewerkers kunnen over al deze diensten vragen stellen aan het Meldpunt Servicecentrum, waar ik ook verantwoordelijk voor ben.

Beschrijf je loopbaan bij Jeugdbescherming eens in het kort?

Ik ben ooit begonnen met een onderzoeksstage. Na het behalen van mijn diploma was er een vacature als directiesecretaris, daar heb ik toen op gesolliciteerd. Vanuit die rol ben ik adviseur geworden, waar ik mij vooral met projecten op het gebied van bedrijfsvoering bezighield, zoals de ontwikkeling van onze professionele werkomgeving. Toen er een vacature inkoper werd opengesteld, wist ik meteen dat dat mijn volgende stap was. Na twee jaar als inkoper te hebben gewerkt, zocht de organisatie een teammanager facilities.
Nogal wat stappen, maar in de kern ben ik altijd bezig geweest met de vraag hoe we onze medewerkers optimaal kunnen faciliteren.

Wat vind je het mooist aan je werk?

Ik heb zelf jonge kinderen. Dat ik dagelijks mag bijdragen aan een betere maatschappij waar zij in opgroeien, motiveert mij. Maar het leukste is toch het samenwerken met collega’s om een probleem op te lossen. Als we met beperkte middelen iets moois voor elkaar krijgen, krijg ik daar echt een kick van.

Welk advies heb jij aan mensen die belangstelling hebben voor het werken bij Jeugdbescherming?

Jeugdbescherming is een dynamische organisatie. We staan nooit stil, er is altijd innovatie, uitdaging en ruimte voor initiatief. Houd je daar van, dan is mijn advies om zeker te solliciteren.