Lilian Döpp

Functie: 
Teammanager Service Centrum
Werkzaam bij Jeugdbescherming sinds: 
2015

“We hebben allemaal een gemeenschappelijk doel: Ieder kind veilig!”

Lilian Döpp is teammanager bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Niet van de teams van gezinsmanagers, maar van drie teams van het Service Centrum: van Cliëntenregistratie, het team verantwoordelijk voor een juiste invoer van cliëntgegevens, van het Centraal Secretariaat dat gezinsmanagers ondersteunt bij secretariële werkzaamheden en van het Klant Contact Centrum, het eerste contactmoment met de organisatie.

Waarom ben je teammanager geworden?

Voor deze functie ben ik gevraagd. Ik kende de organisatie al, omdat ik in 2013 een interim-opdracht uitvoerde bij Jeugdbescherming. In 2015 ben ik in dienst gekomen als teammanager.

Wat ik interessant vind, is te ontdekken wat mensen beweegt en wat medewerkers nodig hebben voor hun functie. Ik ben daarin getraind door mijn opleiding Organisatiepsychologie. Ik kijk graag over afdelingen heen, zie de samenhang.

Het management van de organisatie bestaat uit een combinatie van bestuur, accountmanagers, teammanagers van de gezinsmanagers (ons ‘primair proces’) én teammanagers van service verlenende diensten. Zodoende ben ik mede beslissingsbevoegd, weet ik wat actueel is en zorg ik ervoor dat de dienstverleningsovereenkomsten tussen gezinsmanagers en mijn teams aansluiten. Ik zie wanneer mijn teams toegevoegde waarde kunnen leveren met als resultaat dat gezinsmanagers zich nóg meer kunnen focussen op de inhoud van hun werk, dus op de gezinnen. Het feit dat iedereen een gemeenschappelijk doel heeft, namelijk onze missie “Ieder kind veilig!”, maakt het makkelijk om met elkaar in gesprek te gaan. We willen allemaal hetzelfde.

Wat maakt jouw werk leuk?

Ik merk dat ik echt wat kan betekenen voor de organisatie, bijvoorbeeld door oprecht te luisteren naar de wensen van mijn teamleden, en ik zorg ervoor dat zij hun krachten kunnen inzetten. Zo wilde een aantal ervaren medewerkers hun expertise gaan overbrengen op jonge mensen. Daarom hebben we diverse stagiaires opgeleid. Van deze stagiaires hebben we gehoord dat ze goed begeleid werden en dat ze dat zeer gewaardeerd hebben. De betrokken mbo-opleiding zet oud-stagiaires in bij de selectiecommissie voor nieuwe stagiaires, hoe mooi is dat!

Mijn werkplek bevindt zich in een fijne, warme, open ruimte en is centraal gelegen. Ik werk bewust tussen mijn teamleden in: het is laagdrempelig, ik hoor snel waar knelpunten ontstaan en wat goed gaat en ik proef de sfeer. Er is ook tijd voor humor, een belangrijke energiemotor voor mij!

 

Juli 2018