Pauline

Functie: 
Managementassistente
Werkzaam bij Jeugdbescherming sinds: 
1999

“Jeugdbescherming heeft aandacht voor de medewerker”

Achter de schermen bij Jeugdbescherming werkt een groep medewerkers die op haar manier een steentje bijdraagt aan ‘Ieder kind veilig!’. Zij ondersteunen de gezins- en teammanagers. Pauline werkt al bijna 20 jaar bij Jeugdbescherming. Ze vertelt hoe zij bij ons begon en wat haar aan Jeugdbescherming bindt.

Hoe begon jouw carrière bij Jeugdbescherming?

In 1999 ben ik begonnen bij wat toen nog Bureau Jeugdzorg heette, als secretaresse van een kleine vestiging in Amstelveen waar we samen met Altra (instelling voor jeugd- en opvoedhulp, red.) zaten. Dit was ongeveer de start van het digitale tijdperk bij ons, daarvoor was er nog geen secretariële ondersteuning. Ik nam deel aan overleggen met secretaresses uit andere kleine vestigingen. Zo hadden we toch een hele goede afstemming, ieder werkte volgens hetzelfde systeem. Na een jaar zijn we verhuisd en kreeg ik een collega op dezelfde locatie erbij. Pas na latere verhuizingen toen alle medewerkers op één locatie gevestigd werden, rond 2009, ben ik als managementassistente gaan werken. We ondersteunen teammanagers en ik werk in een groter team met meerdere managementassistentes.

Wat bindt jou aan Jeugdbescherming?

Dat ik me indirect mag inzetten voor onze missie ‘Ieder kind veilig!’. Door de teammanagers te ondersteunen heb ik het gevoel een bijdrage te kunnen leveren aan gezinnen met problemen. Ook de prettige werksfeer telt mee: ik heb fijne collega’s met een open houding, iedereen is heel benaderbaar. De collega’s in mijn team zijn divers, we vullen elkaar aan waardoor we een sterk team vormen en daarmee goed de teammanagers kunnen ondersteunen.

Verder is Jeugdbescherming een bedrijf waarin iedereen, van alle lagen, mee kan denken met de organisatie. Iedere medewerker bij Jeugdbescherming heeft casuïstiek met zijn team, waarin nagedacht wordt over het werk en hoe werkprocessen verbeterd kunnen worden, zonder dat daar een leidinggevende aan te pas komt. We kunnen zelf bepalen dat we iets gaan verbeteren. Uiteindelijk kom je bij je leidinggevende met een uitgewerkt voorstel. Dat je zelf zo’n grote invloed kunt hebben op de invulling van je werkzaamheden, is voor mij ook een heel belangrijke reden om hier te blijven.. Medewerkers op de werkvloer zijn hier gelijk. Het is mooi dat wij als managementassistent een stem hebben en als waardevol worden ervaren.

Ik vind het ook leuk dat mijn werk zo divers is. Naast teammanagers ondersteun ik ook de Cliëntenraad en coördineer ik de organisatie van werkbezoeken. Daarnaast begeleid ik stagiaires, daar krijg ik echt energie van. We hebben 1 of 2 stagiaires per jaar bij de managementassistenten.

Wat is het leukste wat jij hier hebt meegemaakt?

Ik vind het ontzettend leuk om Sinterklaascadeautjes in te zamelen voor de kinderen in onze gezinnen. De blije gezichten van de gezinsmanagers als ze de cadeaus voor hun gezinnen op komen halen, daar word ik zelf dan ook weer blij van. Samen met collega’s pak ik de cadeaus in, zet namen voor de kinderen erop en geef alles aan de gezinsmanagers, die ze bij de gezinnen bezorgen. Dan heb ik het gevoel dat ik écht iets voor een kind heb gedaan. En ieder jaar organiseert de feestcommissie personeelsfeesten, die zijn altijd erg geslaagd.

 

April 2018